dimecres, 27 de juliol del 2016

Comunicat de la CUP-PC sobre la NO renúncia de Dimitri Defranc

Arran dels fets succeïts les darreres setmanes, que han portat a que un regidor de la nostra coalició hagi deixat el grup municipal CUP-PC i que a dia d’avui hagi decidit quedar-se l’acta de regidor, quedant-se al Ple com a no adscrit a cap grup municipal, volem deixar clar que:
-          L’acta de regidor pertany èticament i moral a la coalició CUP-PC, ja que a les eleccions municipals, la població vota llistes tancades, tot i que legalment després l’acta de regidor sigui personal. És per això que volem remarcar que les persones que ens van votar, ho van fer dipositant la seva confiança en un projecte polític col·lectiu i no a una persona concreta.

-          Que el nostre projecte polític va més enllà de les persones que ens representen a les institucions i que, per tant, aquestes fan de portaveus de les lluites socials  en les que estem implicades les diferents persones que formem part de les organitzacions i dels moviments socials que hem donat suport a aquesta candidatura. És per aquest motiu que entenem que l’acta de regidor és propietat col·lectiva i no individual.

-          Que un dels punts de l’acord signat tant per la CUP com per Procés constituent diu explícitament: “Els càrrecs electes i la seva condició representativa pertanyen a la Candidatura CUP-PC i en cap cas a ells mateixos. En cas de discrepància sostinguda o profunda els regidors renunciaran a l'acta i en cap dels casos quedaran com a regidors no-adscrits. Per a què això consti tots els membres de la llista signaran una carta de renúncia. Si un regidor renuncia, serà substituït per una persona de la llista de la mateixa formació.”


-          El compromís al que vam arribar la CUP i Procés constituent per presentar-nos conjuntament a les eleccions municipals i per treballar colze a colze al carrer i amb els moviments socials, està més vigent que mai i que no es veu alterat amb la marxa del grup municipal d’un dels regidors de la candidatura.

És per tot això que us volem fer arribar els punts acordats entre les dues organitzacions per fer la candidatura conjunta el passat març del 2015 i que aquest juliol hem ratificat ambdues parts.
Acord orgànic entre la CUP i Procés constituent

1. La comissió de regidoria (regidors+ secretari) serà qui portarà el dia a dia de la Coalició, es reunirà setmanalment. El secretari de la coalició serà designat per la CUP. Quan hi hagi Consells de barri a les Planes, la Floresta, Mira-sol, i els barris del centre, els representants d’aquests consells, participaran a la següent comissió de regidoria per coordinar campanyes i preparar el següent consell de barri, que acostumen a ser trimestrals.

2. La comunicació entre comissió regidoria i formacions de la coalició es farà a través de comunicacions setmanals (informes etc).

3. Prendre les decisions per consens forma part del nostre ADN i l'ideal a aconseguir, tanmateix, en el cas de desacords i no arribada a consens, les decisions es prendran per majoria simple.

4. Coordinacions bilaterals (amb representants de les dues formacions) de caràcter bimensual. Aquestes seran qui convoqui les plenàries i d’aquestes plenàries sortiran les comissions i les tasques del grup conjunt CUP-PC

5. Els càrrecs electes i la seva condició representativa pertanyen a la Candidatura CUP-PC i en cap cas a ells mateixos. En cas de discrepància sostinguda o profunda els regidors renunciaran a l'acta i en cap dels casos quedaran com a regidors no-adscrits. Per a què això consti tots els membres de la llista signaran una carta de renúncia. Si un regidor renuncia, serà substituït per una persona de la llista de la mateixa formació.

6. La repartició econòmica de sous i aportacions de l’ajuntament serà de la següent manera:

a. Cada regidor percep el seu sou d'acord al que estableix el codi ètic. El sobrant el donarà a la seva formació.

b. L'aportació de cada formació  al Grup Municipal (compost per les dues formacions), serà proporcional al número de regidors de cada formació.

7. El programa electoral s'elaborarà conjuntament a través de les assemblees obertes  i les comissions de treball.

A Sant Cugat del Vallès, juliol del 2016

CUP i Procés Constituent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada