dilluns, 21 de novembre del 2016

Mobilitat al ple de novembre



Al Ple de Novembre va sorgir de nou el tema de la mobilitat arran d’una pregunta a l’audiència pública d’un dels membres de l’associació Mou-te. Va ser crític per la tardana convocatòria  de la taula de mobilitat i sobre les mesures que s’havien planificat al sector Rossinyol per resoldre els temes de flux de vehicles. Va fer esment de que en el Decàleg que varen presentar a finals de primavera i que tots els grups polítics vàrem donar suport, es demanava una reordenació general i no parcial dels carrers de Valldoreix.

Aquesta intervenció va ser resposta també per la CUP-PC recordant que previ al Decàleg ja vàrem presentar una moció sol·licitant la convocatòria de la taula de mobilitat més una comissió d’estudi posterior on s’abordés l’ordenació del Barri del sector Rossinyol i es corregissin les anomalies de sentit de carrer del carrer Gafarró. Aquest tractament sectorial permetria fer modificacions posteriors a la resta de la Vila i serviria per agafar el millor dels dos estudis de mobilitat de que disposem i donar respostes coherents a la ciutadania.


La qüestió no es qui es posa la medalla de la idea, entenem que el cal es reconèixer la feina feta per part de totes. Nosaltres acceptem que l’estudi d’aquesta moció va partir de totes les inquietuds que les persones de Mou-te ens van fer arribar més per l’històric d’ esdeveniments relacionats amb aquest tema succeïts a Valldoreix, i que com a grup polític al servei del poble vàrem entomar.

Les noves solucions proposades per l’EMD resolen el disbarat del carrer Gafarró i converteixen l’eix viari de Nard, d’un sol sentit i formant part de la xarxa col·lectora o distribuïdora, en un carrer de doble sentit que sense arribar a ser xarxa secundaria, facilita la mobilitat de veïnes i pacifica el trànsit.

Les conseqüències derivades són un canvi de sentit del carrer Rossinyol i l’adequació racional dels sentits de circulació amb la combinació de la filosofia dels Plans de Mobilitat de Intra i McCrit.

Que quedava per fer?
Planejar Ramon Escayola des de Plaça dels Ocells. En aquest cas es va proposar que el tram des de Plaça dels Ocells fins a carrer Rossinyol fos de doble sentit a fi de comunicar correctament aquesta zona, opció que, pendent d’un estudi més acurat  per part del Tècnic de la casa, va ser acceptat d’entrada. La resta de l’avinguda Ramon Escayola també va ser fruit d’estudi i de propostes, però entenc que el Sr Miquel Díez ho reflectirà en una acta amb les propostes que li vàrem fer i els seu raonaments.

No vull acabar sense afegir que com es va dir des de Mou-te, com el govern de l’EMD dilata els temes i que la Taula de Mobilitat no s’ha convocat mai, que un debat amb tècnics dels dos plans de mobilitat hagués estat profitós i hagués servit per a aplanar el camí. Dir també que amb la creació de la sectorial de mobilitat em fet un pas endavant, potser tardà, però que cal treure li suc. Finalitzar dient que la CUP PC estem en contra de que es negui l’accés a cap Veïna a aquesta sectorial ja que no han tingut opció d’expressar-se en una Taula oberta i perquè la participació no ha de ser mai restringida a un suposat grup d’experts.
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada